Toernooiverslagen

BC Budel gaat internationaal!!
Afgelopen zaterdag 13 januari reisde een kleine delegatie spelers af naar het Belgische Overpelt om daar het internationale toernooi van de Bokkerijders te spelen.
In de ochtend werden de dubbels in poulesysteem gespeeld. In de B2 kwam Eddy Dupree in actie met zijn Belgische partner Seppe. De heren wisten 2 van de 3 poulewedstrijden te winnen, maar dit bleek helaas net niet genoeg om door te gaan. In de C1 speelden Caroline Kerbusch en Kim Joosten samen de damesdubbel. Dit bleek al direct een goede combi te zijn; de dames wonnen heel eenvoudig. Helaas was de tegenstand later op de ochtend van een ander kaliber, waardoor ook de dames net te kort kwamen om door te mogen. In dezelfde klasse speelden Bart de Bie en Jos Mennen (invaller voor Roland Simons) de herendubbel. Ook dit bleek een goede combi want de heren wisten alle 3 hun poulewedstrijden te winnen. In de kwartfinale mochten zij aantreden tegen een jong, talentvol Belgisch koppel. Het ging redelijk gelijk op, maar uiteindelijk leidde de ervaring van de Budelse heren toch tot de winst. In de halve finale troffen Bart en Jos nog een oud lid van BC Budel (Erik Verspagen). Na een lange, spannende wedstrijd ging de winst uiteindelijk in 3 sets naar de tegenstanders.
Even pauze en dat is (mede door de goede zorgen van de Overpeltse club) nooit een straf… menig ‘smoske’ werd naar binnen gewerkt.
In de middag werden de gemengd dubbels gespeeld. Bart en Kim moesten na de lange zit weer even warm worden en kwamen hierdoor te laat op stoom in hun 1-ste poulewedstrijd waardoor deze werd verloren. De 2-de poulewedstrijd leek door de hoog geplaatste heer kansloos, maar Bart en Kim lieten zich niet van de wijs brengen. Het was een spannende, maar vooral ook heel leuke wedstrijd, die een 1-1 tussenstand opleverde. In de 3-de set ging het gelijk op en hadden vooral de dames op 20-20 toch last van de servicedruk. Beide koppels hadden matchpunten, maar het was uiteindelijk Budel, dat met de mooiste rally van de wedstrijd het laatste punt maakte. De laatste poulewedstrijd werd heel eenvoudig gewonnen door BC Budel, maar door het verlies van de 1-ste wedstrijd kwamen ze net een puntje te kort om door te mogen. Caroline speelde door het uitvallen van Roland de mix met de Belgische invaller Dave. Dit bleek een leuke match te zijn en ook zij wisten 2 van 3 poulewedstrijden met winst af te sluiten.
Het was een gezellige, sportieve dag die na een heerlijke douche nog werd afgesloten in een plaatselijk restaurantje (zonder zalm, met goudvis….) Een speciaal woordje van dank voor onze meegereisde supporters: Wilma Joosten en Huub Huls bedankt voor jullie energieke ondersteuning!!

Clubkampioenschappen senioren 2017
Op zaterdag 20 mei werden de clubkampioenschappen van BC Budel voor de senioren gespeeld. De jeugd speelt hun wedstrijden voor het clubkampioenschap op de woensdagen en daarvoor moeten nog enkele wedstrijden worden gespeeld op 31 mei. Dan zijn de clubkampioenen voor de jeugd bekend. Voor de senioren nu dus al. Op 2 voorafgaande woensdagen waren er al diverse partijen gespeeld. De meerderheid moest echter nog op zaterdagmiddag worden gespeeld. Om half 1 startten de eerste wedstrijden op 4 banen. Doordat de technische commissie een strak speelschema vooraf bekend had gemaakt, wist iedereen wanneer zij of hij welke wedstrijd moest spelen. Daardoor verliep de organisatie zeer soepel. Tot en met de allerlaatste wedstrijd (die om 18.15 uur startte) werden menig zweetdruppels geproduceerd en waren er zeer mooie en spannende wedstrijden met vaak een 3-setter gespeeld. Iedereen probeerde toch om die shuttle zo snel mogelijk bij de tegenstanders op de grond te krijgen. Dit lukte niet altijd even goed en dat maakte menige wedstrijd dan ook zeer spannend en waren er mooie rally’s. Na de laatste wedstrijd en een welverdiende douche werden de prijzen uitgereikt door de voorzitter van de TC en haar assistent. En tijdens het clubfeest wat daarna volgde in het bruin café van Proost werd nog menig partijtje “geëvalueerd”. Het was weer een mooie badmintondag geweest!

Uitslagen:
Heren enkel A:
1. Perry Brom
2. Roel Damen

Dames enkel A:
1. Kim Joosten
2. Lara Rutten

Gemengd dubbel:
1. Lara Rutten en Roel Damen
2. Rian Kramer en Bart de Bie

Heren dubbel A:
1. Perry Brom en Roel Damen
2. Bart de Bie en Jürgen Thijssens

Heren enkel B:
1. Michel Desar
2. Kim Joosten

Heren dubbel B:
1. Wiel Engelen en Wil van Meijl
2. Bram Hendriks en Barry Kennis

Dames dubbel B:
1. Kim Joosten en Monique Szyszka
2. Riek Bogers en Wilma Joosten

Sportiviteits(wissel)beker: Wil van Meijl

Toernooi in Weert (Verslag van Kim Joosten.)
In het weekend van 8 en 9 april deden Bart de Bie en Kim Joosten mee aan het RTC toernooi in Weert. De sporthal in Boshoven was feestelijk aangekleed ter ere van het 50-jarig bestaan van Badminton Club Weert.
De eerste gemengd dubbel 6 stond gepland op zaterdag om 12.00u ’s middags, dus er kon uitgeslapen worden! De 1e set ging door veel eigen fouten (misschien was uitslapen toch niet de goede voorbereiding…..) naar de tegenstanders uit Weert. Gelukkig konden Bart en Kim zich op tijd herpakken en door hun tactisch slimme spel wisten ze de wedstrijd toch in 3 sets te winnen!
Bart speelde de herendubbel 6 met een wanted partner, wat helaas geen succes bleek…. Kim speelde de damesdubbel 6 met een bekende speelster uit Baexem. Sandra is in de zomer regelmatig van de partij in Budel tijdens het zomerbadminton. Sandra en Kim bleken op het veld een goede match en wisten hun wedstrijd op zaterdag redelijk makkelijk te winnen.
Zondagochtend stonden Bart en Kim in de kwartfinale van de gemengd dubbel tegen het nummer 2 geplaatste duo uit Baexem… Ja hoor, Mark en Sandra (bekenden dus)! Na alle ontmoetingen in de Zuiderpoort was op voorhand duidelijk dat dit een spannende strijd zou gaan worden. Bart en Kim wisten knap de 1e set te pakken. In de 2e set ging het gelijk op tot 19-19, maar wist Budel het net niet af te maken. Erg jammer want in de 3e set schakelden Mark en Sandra een tandje bij en kwamen Bart en Kim te kort.
Kim mocht op zondag ook nog aantreden in de halve finale van de damesdubbel (met Sandra). De tegenstanders hadden een bekende coach, namelijk onze oud trainer Alfonds Seinen. Sandra en Kim speelden een sterke wedstrijd tegen de jonge talentjes (1e geplaatst), maar wisten de wedstrijd helaas niet om te zetten in winst.
Het was een warm, sportief, feestelijk, maar vooral gezellig weekend!!

Panache toernooi 2017 (Verslag van Kim Joosten.)
Op 11 en 12 maart werd in Eindhoven het jaarlijkse Panache toernooi georganiseerd. Een tweedaags toernooi waar in poules wordt gestreden om de winst. Voor een aantal spelers van BC Budel inmiddels vaste prik! Ook dit jaar deden er weer 7 spelers vanuit onze club mee.
Bram Hendriks speelde zijn singel in cat. 9. Met 1 walk-over stonden er voor hem nog 2 poulewedstrijden op het programma. Bram deed zijn uiterste best, wist er in beide wedstrijden 3 sets uit te slepen, maar kwam helaas net iets te kort om de winst te pakken. Samen met Huub Huls speelde hij ook de herendubbel. Omdat er te weinig inschrijvingen waren, werden de heren in cat. 7 ingedeeld. Dit was toch een niveautje hoger, wat ook wel bleek in de wedstrijden. Helaas wisten Bram en Huub niet door de poulefase heen te komen.
Tom Hendriks speelde in cat. 7 samen met een voormalig lid van BC Budel (Claudia Wolter) de gemengd dubbel. De poulewedstrijden op zaterdag waren spannend, maar Tom en Claudia wisten toch als 1e in hun poule door te gaan naar de zondag (afvalschema). Jammer genoeg troffen zij hier direct een zeer sterke tegenstander (ook de uiteindelijke winnaars) en mochten ze niet verder in het schema.
In cat. 6 (veren) speelde Tom met Bart de Bie voor de eerste keer samen de herendubbel. Vooraf wisten beide heren al dat dit een zware klus zou gaan worden. Helaas werden de poulewedstrijden dan ook verloren en mochten de heren niet verder naar de zondag. In dezelfde categorie kwamen Bas Strooij en Eddy Dupree in actie in het herendubbelspel. Hier werden de poulewedstrijden erg makkelijk gewonnen, waardoor deze heren op zondag wel in het afvalschema terecht kwamen. Na een nachtje stappen en een paar uurtjes slapen in de sporthal mochten Bas en Eddy om 9.30u alweer aantreden. De heren bleken in vorm en de wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 21-17 en 23-21. In de kwartfinale trof de Budelse formatie de uiteindelijke winnaars van het toernooi, waardoor dit het eindstadium was.
Ook in cat. 6 kwam Kim Joosten in actie samen met haar gelegenheidspartner van BC Alouette. Er werd in twee zeer spannende poulewedstrijden flink gestreden om de winst. Met setstanden van 26-24, 20-22 en 24-26 bleken de koppels erg aan elkaar gewaagd, maar wisten Kim en Desiree het helaas net niet af te maken op de beslissende momenten. In deze categorie werd door BC Budel ook gestreden in de gemengd dubbel. Bart en Kim wisten hun poulewedstrijden op zaterdag heel makkelijk om te zetten in winst, waardoor zij als eerste in de poule door mochten naar het afvalschema op zondag. Ook dit duo mocht meteen om 9.30u alweer de baan op. Door goed samenspel wisten Bart en Kim makkelijk door te dringen naar de kwartfinale. Hier kwamen zij een zeer sterk koppel tegen waar dan ook een zenuwslopende partij uitkwam: 22-24, 24-22 en 21-12! Ook in de halve finale moest de wedstrijd in 3 sets worden beslist. Het Budelse duo speelde een sterke mix en wist ook hier het laatste punt te scoren, door naar de finale! Na een lange zit mochten Kim en Bart aan het einde van de middag dan eindelijk aantreden. Het duurde even voordat de vorm gevonden werd, waardoor de eerste set kansloos werd verloren. Gelukkig wist het Budelse koppel zich in de tweede set te herpakken en er wederom een derde set uit te slepen. Stilaan begon de energie op te raken en kwam de vermoeidheid om het hoekje kijken. De tegenstanders uit Rijen maakten hier dankbaar gebruik van, waardoor Bart en Kim op een mooie 2e plek eindigden!
Eddy en Bas kwamen ook nog uit in enkelspel. Beide heren stonden goed te spelen, waarbij Eddy als tweede uit zijn poule door mocht naar de zondag. Bij Bas in de poule was het spannend en stonden 3 van de 4 spelers op de tweede plaats. Uiteindelijk bleek Bas in punten de beste, dus ook hij mocht (op het nippertje) door naar zondag! Bas startte de zondag direct met een walk-over, waar Eddy wel aan de bak moest voor zijn plaats in de kwartfinale. Hij won in een solide wedstrijd met 21-15 en 26-24. In de kwartfinale speelden beide heren een spannende 3 setter, waarin Bas net iets te kort kwam tegen zijn zeer sterke tegenstander. Eddy wist wel knap door te dringen naar de halve finale, maar met 13-21 21-16 en 22-20 (!) had hij een taaie tegenstander waardoor Eddy de finale net niet haalde.. Maaaar, met 2 kwartfinales, 1 halve finale en 1 finale heeft BC Budel goed gepresteerd en het belangrijkste van alles: het was weer een zeer gezellig en sportief weekend!

Advertenties