Laddercompetitie jeugd badmintonclub Budel.

Tijdens het seizoen 2017-2018 heeft de jeugd van badmintonclub Budel verschillende keren gespeeld voor de laddercompetitie. Daarbij werden de naamkaartjes van de jeugdleden in willekeurige volgorde op het systeembord gehangen. Om hogerop te komen mocht men alleen iemand uitdagen, die in dezelfde rij stond of (schuin) boven haar/hem stond. Als de uitdager de partij wist te winnen (1 set to 21 met 2 punten verschil) werd er van plaats verwisseld. Hoe hoger men komt te staan, hoe meer punten er te verdienen waren. Het hele jaar zijn er verschillende ladderwedstrijden geweest en op woensdag 6 juni was de laatste. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd de ladderkampioen van 2017-2018 bekend gemaakt.
Als leuke bijkomstigheid werden er op 4 plaatsen op het systeembord een extra kaartje gehangen: de sterren. Wie op een wedstrijddag op zo’n ster eindigde verdiende daar extra punten mee. Ook dit werd het hele seizoen bijgehouden en kwam er een kampioen uitgerold.

Volgende week woensdag is er voor de jeugd een uitwisseling met de jeugdleden van badmintonclub Maarheeze en de week daarna is er het slottoernooi, waarbij iedereen een vriendinnetje of vriendje mee mag nemen. Daarmee wordt het seizoen 2017-2018 voor de jeugd afgesloten.

Prijswinnaars van de laddercompetitie:
1. Stan van Steenbergen 28 punten (voor de 2-de keer de wisselbeker gewonnen!)
2. Sepp Vlassak 21 punten
3. Sem Seijkens 20 punten

Prijswinnaars van de sterrencompetitie:
1. Simone van Seggelen 4 punten en sterrenkoningin.
2. Joy Stam en Romy Blokx 3 punten

Advertenties