BC Budel gaat internationaal!!

Afgelopen zaterdag 13 januai reisde een kleine delegatie spelers af naar het Belgische Overpelt om daar het internationale toernooi van de Bokkerijders te spelen.
In de ochtend werden de dubbels in poulesysteem gespeeld. In de B2 kwam Eddy Dupree in actie met zijn Belgische partner Seppe. De heren wisten 2 van de 3 poulewedstrijden te winnen, maar dit bleek helaas net niet genoeg om door te gaan. In de C1 speelden Caroline Kerbusch en Kim Joosten samen de damesdubbel. Dit bleek al direct een goede combi te zijn; de dames wonnen heel eenvoudig. Helaas was de tegenstand later op de ochtend van een ander kaliber, waardoor ook de dames net te kort kwamen om door te mogen. In dezelfde klasse speelden Bart de Bie en Jos Mennen (invaller voor Roland Simons) de herendubbel. Ook dit bleek een goede combi want de heren wisten alle 3 hun poulewedstrijden te winnen. In de kwartfinale mochten zij aantreden tegen een jong, talentvol Belgisch koppel. Het ging redelijk gelijk op, maar uiteindelijk leidde de ervaring van de Budelse heren toch tot de winst. In de halve finale troffen Bart en Jos nog een oud lid van BC Budel (Erik Verspagen). Na een lange, spannende wedstrijd ging de winst uiteindelijk in 3 sets naar de tegenstanders.
Even pauze en dat is (mede door de goede zorgen van de Overpeltse club) nooit een straf… menig ‘smoske’ werd naar binnen gewerkt.
In de middag werden de gemengd dubbels gespeeld. Bart en Kim moesten na de lange zit weer even warm worden en kwamen hierdoor te laat op stoom in hun 1-ste poulewedstrijd waardoor deze werd verloren. De 2-de poulewedstrijd leek door de hoog geplaatste heer kansloos, maar Bart en Kim lieten zich niet van de wijs brengen. Het was een spannende, maar vooral ook heel leuke wedstrijd, die een 1-1 tussenstand opleverde. In de 3-de set ging het gelijk op en hadden vooral de dames op 20-20 toch last van de servicedruk. Beide koppels hadden matchpunten, maar het was uiteindelijk Budel, dat met de mooiste rally van de wedstrijd het laatste punt maakte. De laatste poulewedstrijd werd heel eenvoudig gewonnen door BC Budel, maar door het verlies van de 1-ste wedstrijd kwamen ze net een puntje te kort om door te mogen. Caroline speelde door het uitvallen van Roland de mix met de Belgische invaller Dave. Dit bleek een leuke match te zijn en ook zij wisten 2 van 3 poulewedstrijden met winst af te sluiten.
Het was een gezellige, sportieve dag die na een heerlijke douche nog werd afgesloten in een plaatselijk restaurantje (zonder zalm, met goudvis….) Een speciaal woordje van dank voor onze meegereisde supporters: Wilma Joosten en Huub Huls bedankt voor jullie energieke ondersteuning!!

Advertenties